Årets valg er et verdivalg

Det har skjedd noe med Norge mens Erna Solberg har ledet Norge. Gradvis er vi i ferd med å bli et hardere samfunn. Forskjellene øker, og landets politiske ledelse flytter grenser for hva det er lov å si om andre mennesker.

Erna Solberg sin regjering gjør Norge kaldere!

Valget 11. september handler også om vi skal la dette fortsette. Vi så det senest denne uken. Erna Solbergs integreringsminister, Sylvi Listhaug, sto på TV og etterlot et inntrykk av at mennesker på flukt og terrorister går ut på det samme. Som vanlig sa hun det ikke rett ut, men alle som hørte henne satt igjen med det inntrykket: disse menneskene truer Norge og nordmenn.Frykt, splittelse og sinne gror der hun og andre Frp-ere sår uten at Erna Solberg setter foten ned og sier det opplagte: Slutt med dette, slik skal vi ikke ha det i Norge. I stedet kommer Solberg etter en tid ut og forklarer at hun ikke ville ordlagt seg sånn, men at nå er det valgkamp.

Vi ønsker et samfunn med et sterkt felleskap

Styrken ved vårt land er tillit til hverandre og den gode opplevelsen av at vi lever i et samfunn med små forskjeller og sterke fellesskap. Det er dette som settes på spill når ytre høyre-partiet Frp i fire år har fått lov til å dreie Norge i sin retning. Vi må ta Norge tilbake på kurs mot et rausere og varmere samfunn. Politikere med ansvar skal vise respekt for hvert enkelt menneske og anstendighet når vi snakker om andre. 11. september er både et veivalg og et verdivalg. Det er på tide å sette en stopper for ytre-høyres innflytelse i norsk politikk.

Jonas Gahr Støre og Elise