Bli bedre kjent med Therese!

Bli bedre kjent med vår ordførerkandidat Therese Thorbjørnsen!

Therese (39) drømte om å bli arkitekt. Nå har hun mulighet til å bli Sarpsborgs første kvinnelige ordfører. Bli bedre kjent med Therese Thorbjørnsen her!

Om Therese:

39 år

To barn

En hund

Har samboer

Bor på Hannestad

tt

Therese Thorbjørnsen er vår ordførerkandidat i Sarpsborg.

Nå er du heltidspolitiker - hvordan endte du opp her?

- Det siste året på ungdomsskolen ble jeg valgt inn i det første ungdommens bystyre i Sarpsborg, der jeg også ble tidenes første ordfører. Engasjementet jeg utviklet der førte meg videre til blant annet Elevorganisasjonen, der jeg igjen ble kjent med ungdomspolitikere fra forskjellige partier. Jeg tok derfor et valg om å engasjere meg også partipolitisk, og leste programmer frem til jeg kom frem til Arbeiderpartiet. På den tiden var det skolepolitikk som var viktigst for meg, og særlig saken om gratis skolebøker. Jeg valgte derfor AUF, og da jeg som 19-åring fikk spørsmål om å stå på lista til Sarpsborg Arbeiderparti, meldte jeg meg også inn i partiet, og har sittet i bystyret siden. De siste tjue årene har jeg sittet i alle de forskjellige utvalgene, og nå leder jeg både administrasjonsutvalget og utvalget for kultur og oppvekst her i Sarpsborg. Veien hit har dog blitt til mens jeg har gått. Jeg droppa ut av videregående og begynte tidlig å jobbe, og ble blant annet butikksjef da jeg var 19 år gammel. Siden det har jeg både jobbet i butikk og markedsføring, samtidig som jeg har tatt opp fag ved siden av. Tenkt tilbake så skulle jeg nok ønsket at jeg ble på skolebenken og fullførte til normal tid, men jeg er veldig takknemlig for de mulighetene jeg har fått likevel.

"Engasjerer du deg i ungdomstiden din, får du ekstremt mye erfaring og kunnskap som er fint å ha med seg videre i livet"

– Therese Thorbjørnsen

Hva er dine viktigste saker som ordførerkandidat?

- Engasjementet mitt startet i skolepolitikken, og jeg har fremdeles et brennende engasjement innenfor det feltet. Etterhvert som årene har gått har jeg fått et noe bredere politisk spekter, og nå ønsker jeg det beste for Sarpsborg som en helhet. Jeg mener at alt henger sammen med alt, og at vi løser de store oppgavene best i fellesskap. Det er viktig at vi bruker ressurser på å sørge for at barn og unge kan lykkes, ved at vi blant annet tilrettelegger for kulturaktiviteter og idrettsarenaer som gjør byen vår attraktiv. I tillegg er det viktig for meg å tilrettelegge for næringslivet, da byutvikling og næringsliv går hånd i hånd. Det handler om å skape nok arbeidsplasser og åpne opp byen for nye muligheter. Siden 2019 har vi økt andelen av de som jobber heltid med 21%, og dette er en satsning vi skal fortsette å jobbe med. Å være politiker er givende fordi man møter mange ulike mennesker som utvider sinnet, og det er så fint å kunne se vedtakene man gjør i bystyresalen i levende live. Å skape et Sarpsborg for alle, der alt henger sammen med alt og fellesskapet briljerer, er min viktigste sak.

Hva er det beste med Sarpsborg?

Alt! Neida (joda). Men jeg er ekstremt glad i byen. Vi har nærhet til by og land og sjø, og vi er ikke langt unna noe som helst. Folka i byen er grunnen til at jobben min er så gøy og givende som den er. I Sarpsborg er vi joviale og folk preker med hverandre, og det er jeg veldig stolt av.

Hvorfor skal innbyggerne i Sarpsborg stemme på deg og Arbeiderpartiet?

- Jeg har et stort hjerte for Sarpsborg, og et stort engasjement for framtidas Sarpsborg. Vi har styrt lenge, men er ikke helt i mål med de store visjonene vi har for byen vår. Politikken skal sørge for mindre forskjeller, og Arbeiderpartiet har uten tvil den politikken som skal til for å løse de problemene vi står overfor. Vi har både styringserfaring og viljen til å fortsette, og vi forstår det faktum at fellesskap fungerer.

5 kjappe med Therese:

1. Hvem er ditt politiske forbilde?

- Hadia Tajik

2. Hva er det få som vet om deg?

- Jeg er god til å være kreativ! Liker å tegne og male, og er god på å snekre!

3. Hva er ditt beste minne fra politikken?

- Å gå opp foran Sarpsborg Arbeiderparti og takke for tilliten som ordførerkandidat er noe av det mest rørende jeg har opplevd innenfor politikken.

4. Hvis du hadde fått nok penger til å gjøre hva som helst for Sarpsborg, hva hadde du brukt dem på?

- Jeg hadde nok brukt de store pengene på arenaer for barn og unge, for eksempel på gratis fritidstilbud og nødvendig utstyr.

5. Hva gjør du når du ikke driver med politikk?

- Da liker jeg å trene, og jeg bruker ellers mye tid på fotballbanen sammen med barna mine.

tt
sap
tt