To barn leier på vei til skolen. Foto: Øivind Haug

Lykke til med skolestart!

Therese Thorbjørnsen

God skolestart, både til store og små! 

Kjære alle skoleledere, lærere og skoleansatte og skoleelever.

Hvem hadde trodd en dag i mars, at når klokka ringte og barna våre tuslet ut av skolegården, at dette var siste gang på mange mange uker at klassen skulle være samlet. At hverdagene ble hjemmeskole, teamsundervisning og gymtimer med foreldre i Kulåsparken.

Det har vært en periode der både barn og unge på rekordtid har klart å omstille seg til den nye hverdagen, der man ikke kunne treffe venner, eller sitte i samme klasserom. Der gruppeoppgaver har vært på teams og den gode samtalen med læreren har vært på chat eller i video.

I denne dugnaden har både skoleelever, lærere og foreldre gjort en formidabel innsats for at skolearbeidet og hverdagen skal bli best mulig. Samtidig vet vi at mange savner vennene sine, vi har barn som trenger en tettere oppfølging enn det de kan få på hjemmeskole og vi har foreldre som har stått i spagaten mellom hjemmeundervisning og hjemmekontor. Da er det ekstra befriende at hverdagen så smått skal begynne å normalisere seg igjen. 

I morgen åpner Sarpsborgskolene opp igjen, men ikke på samme måte som vi er vant med. Det er strengt smittevern, annerledes klasseinndelinger og andre rom som undervisningen skal være på. Det er mange regler å følge. Men vi skal klare dette også. Sammen.

Det er viktig at samfunnet vårt åpner sakte men sikkert opp. At barna får treffe igjen kompisene sine, leke sammen, lære sammen og le sammen. Etter 9 uker hjemme merker vi hvor viktig det er å få være en del av samfunnet- en del av fellesskapet.

Det er nok både store og små som er spente på den nye hverdagen.

Jeg vet at ansatte rundt i Sarpsborgskolen har forberedt seg godt og er klare for å ta imot barna våre med åpne armer- til en hverdag som er litt annerledes enn den var 12.mars.

Jeg ønsker dere lykke til med skolestarten!