Vi endrer tidspunkt for middagsservering!

Arbeiderpartiet tok initiativ til å flytte tidspunkt for middagsservering til senere på dagen i bystyre 8. desember 2016. Nå blir det endring.

  Det er mye helse i god mat. I tillegg til riktig innhold og hyggelige spisestunder har sykehjem gjort positive erfaringer med å flytte middagsmåltidet til senere på dagen. Bedre trivsel og roligere nattesøvn er blant fordelene som trekkes frem.

 Helsedirektoratet fremhever også i en rapport at senere middager kan forebygge underernæring. I Sarpsborg gjennomfører vi regelmessige brukerundersøkelser. Dette er verdifulle innspill og tilbakemeldinger som brukes til å videreutvikle kommunens tilbud til det beste for deg og meg. Brukerundersøkelse med middag som tema ble gjennomført i våres. I denne undersøkelsen var tidspunkt for servering av mat et viktig tema. Tilbakemeldingene har underbygget vårt arbeid, « beboerne ønsker middagen servert senere på dagen».

 Derfor fortsatte vi arbeidet med å flytte tidspunktet for servering av middag på sykehjem til senere på dagen, fra kl. 13.00 til 16.30.

 Dyktige ansatte har vært positive og løsningsorienterte i arbeidet med å legge om rutiner og arbeidstid. Det er motiverende å jobbe med politikk når vi ser resultater. Den 14. september skal saken om middagsservering behandles i bystyret. Vi gledes oss med beboerne, de ansatte og pårørende til å løfte tilbudet til de eldre i kommunen.  

Lisbeth Nesteng, utvalgsleder for velferd og folkehelse