To mennesker går over universitetsplassen, bildet er tatt ovenfra. Foto: Øivind Haug

Når hjemme også har blitt arbeidsplassen

Denne uken har mange hatt hjemmekontor og bidratt i dugnaden for å begrense smitte som best vi kan. Hjemmekontor er uvant for mange, og vi har hørt med våre frikjøpte politikere om hvordan denne uka har vært.

Svein Larsen, gruppeleder Sarpsborg AP. Bor: Løkkevika

Hjemmekontor Svein

"Det ser jo idyllisk ut", sier Svein om hjemmekontoret fra Løkkevika, før han forklarer at han ikke får deltatt på telefonmøter eller videokonferanser hjemme når han er i pålagt hjemmekontor. 

I kommunen vår er det flere steder med dårlig nett, og det gjør det utfordrende for både små og store som er i hjemme i disse dager med hjemmeundervisning eller hjemmekontor. 

Så hva gjør en gruppeleder med hjemmekontor som ikke får deltatt på nettmøter? Jo han skriver leserinnlegg om saken, og forbereder et politisk forslag han håper at Sarpsborg Arbeiderparti vil sende videre til landsmøtet hvor han foreslår at staten tar ansvaret og sikrer at alle får delta i det digitale fellesskapet!

Linda Engsmyr, utvalgsleder velferd og folkehelseBor: Greåker

Linda Engsmyr

"Jeg savner det å kunne treffe folk ansikt til ansikt", sier Linda og forteller at stua hennes har både blitt hjemmekontor og treningssenter. 

Selv om dagene tilbringes hjemme, så er det møter i Teams og på andre digitale flater både i kommunen og i partiorganisasjonen. 

Linda understreker at hun har trua på samholdet og at vi i fellesskap skal klare dette også. "Vi som kan være hjemme bør holde oss hjemme, også skal vi være takknemlige for alle de som  står på dag og natt for oss disse ukene", avslutter hun.

Tor Egil Brusevold, utvalgsleder plansakerBor: Ise

Tor Egil hjemmekontor
"Jeg er vant til å være mye på farta og møte både innbyggere og utbyggere", sier Tor Egil og legger til at hjemmekontor er han rett og slett ikke helt komfortabel med å ha. 

Dagene i heimen går allikevel radig og en av sakene han jobber med hjemmefra er arealplanen som blir viktig for Sarpsborg kommune både i forbindelse med fortettningsstrategi og nye bo- og næringsarealer. 

Tor Egil har ikke hamstret mer dopapir enn han vanligvis gjør - og er klar på at hamstring gjør at andre ikke får. "Handler vi som vanlig så er det mer enn nok til alle", sier han og håper at han snart kan være på farta igjen.

Therese Thorbjørnsen, utvalgsleder kultur og oppvekst Bor: Hannestad

Therese Thorbjørnsen

Barnehage, skole og rådhus er under samme tak hjemme hos Therese på Hannestad, og denne uken har vært en kombinasjon av samlingsstund, undervisning og telefonmøter. 

"Det er hektiske dager og det er viktig å huske på at både barn og voksne trenger alenetid", sier Therese og understreker at den første uka har gått over all forventning. 

For Therese har det vært viktig å gi kulturlivet i byen vår en avklaring på hva som skjer med kulturtilskudd for kulturarrangementer som blir avlyst og var glad for at hun før helgen kunne gå ut med at kulturtilskuddet ikke må tilbakebetales. "Det er krevende for kulturlivet vårt, og dette var en viktig avklaring å gi", sier Therese. 

Desiré Craggs, partileder  (ikke frikjøpt)Bor: Grålum

Desiré Craggs

"Starten på denne uken har i stor grad handlet om å se hvilke muligheter vi har digitalt og finne gode løsninger for hvordan vi kan gjennomføre digitale møter i partiet", sier Desiré. På tirsdag ble gruppemøtet til Sarpsborg Arbeiderparti gjennomført som telefonkonferanse i Teams. "Vi har fått litt krasj-kurs i Teams!"

Med 2 skolebarn som skal ha hjemmeundervisning har det blitt hektiske dager i kombinasjon med hjemmekontor. 

"Jeg tror det er viktig å ikke ha for høye krav til seg selv. Dette er en situasjon vi ikke har vært i før, og godt nok er bra nok! I tillegg så er det viktig å ha det litt gøy og finne glede i de små tingene", sier hun deler et par av bildene hun har startet dagen med på Instagram denne uken; 

Kaffekopper

Kaffe i en kaffekopp til å bli glad av er starten på Desiré sine arbeidsdager.