NM-veka til idrettsbyen Sarpsborg!

Av: Linda Engsmyr

En skoleklasse har gymtime på fotballbanen. Foto: Øivind Haug

NM veka

Det er med stor glede at vi mottok nyheten om at vi i Sarpsborg skal få være vertskap for NM Veka 2021. Idrettsbyen Sarpsborg skal igjen få vist seg frem i beste sende tid på NRK. Det var med en viss spenning vi tok imot representanter fra NRK sitt produksjonsteam en grå vintersdag i februar. Vi tok de med på en befaringsrunde og vi fortalte om alle de fine stedene som vi kunne tilby de.

Det ble ikke lagt skjul på at vi var en av flere kandidater og at vi måtte gjøre vårt beste for å selge inn Sarpsborg som det beste stedet for dette arrangementet. Og det lykkes vi med!

Arena utvikling har vært viktig for Sarpsborg Arbeiderparti og vi har oppgjennom årene satset på nye arenaer samtidig som vi har restaurert de vi allerede har. For oss er det viktig å tilby våre barn og unge gode lokaler, slik at de har alle forutsetninger med å lykkes innen sin idrett.

Sarpsborg kommune har arenaene for å kunne gjennomføre et slikt arrangement, med kort avstand fra sentrum når vi flere av de som kommer til å bli brukt den uka. Samt at vi har idrettsarenaer på Grålum, Sandbakken, Kalnes og ikke minst Tunevannet. Med om lag 50 forskjellige idretter som skal avholde sitt NM i denne uka, så appellerer vi til bredden innen Norsk idrett. Og vi som tilhørere får anledning til å overvære et unikt arrangement.

Sarpsborg har med seg en god erfaring fra 2016, vi er gode på å legge til rette for mange typer aktiviteter og vi skal også gjøre NM Veka publikums vennlig. Over 2500 deltakere kommer til å være i aksjon denne uka og rundt 10.000 publikummere er forventet, og vi skal stå klare for å gi de en opplevelse både på og utenfor idrettsarenaen.  Dette blir en fest uke og vi ønsker at flest mulig skal ta del i den.

Vi gleder oss stort til dette, men vi er avhengig at alle særforbund og ikke minst alle de gode frivillige stiller opp og bidrar til at dette blir den folkefesten som vi ønsker.