Noen ganger kjenner jeg på en tristhet!

av: Nancy Githmark, kandidat for Sarpsborg Arbeiderparti

Noen ganger kjenner jeg på en tristhet og maktesløshet. Jeg kan også kjenne på at jeg blir flau og skamfull – akkurat som da det skulle vedtas økonomisk støtte til denne feiringen 3.juni-2023. En feiring vi alle bør framsnakke og heie på!  At SAFOSA (Sammen for Sarpsborg), KrF og Frp stemte imot blir både flaut, smålig og skammelig, syns jeg. Og som igjen gjør at jeg blir trist. Bare trist!

Jeg tenker på hvilke signaler de sender ut når de stemmer imot, hvilke signaler de sender til en haug av varme, flotte, rause, kreative og herlige mennesker, og familier som fortjener all den respekt og oppreisning vi kan gi. Hvilke signaler de sender til ungdommen og andre unge voksne som venter på å slå ut i full blomst.

Mange mennesker har gjennom år og tiår blitt trakassert og hånet for en legning som ikke passet inn blant presteskap og annet faenskap.

Jeg kjenner desto mer glede over vår prioritering og bidrag til en dag vi skal feire mangfold, kjærlighet og retten til å elske hvem du vil. Det er da jeg kan kjenne på at politikk heldigvis virker. Og at det betyr noe hvem som styrer!

At jeg stolt og rakrygget kan si at alle mennesker har en verdi! Alle har rett til å være stolte av akkurat den de er og akkurat som de er, og at alle har retten til å leve akkurat som de selv vil.

Portrett Nancy Githmark

Så mitt hovedbudskap til alle skeive den 3 juni blir som følger:

Vær stolt av den du er!

Det har du fortjent. og det har du din fulle rettighet til. At samfunnet gjennom år har prøvd å holde skeive nede skal både du og jeg trosse, og kjempe imot. Og alle vi som står ved din side skal sørge for å gjøre deg trygg for den du er, og at vi gjerne vil være med og stå i denne kampen sammen med deg!

Mørkemenn og fordommer skal vi hjelpe deg med å trosse og snakke midt imot.

PRIDE betyr kort og godt stolthet - og derfor skal feiring av skeiv kjærlighet, mangfold og likeverd feires med rak rygg og stolt holdning her i Sarpsborg.

Dagen og feiringen skal i hele sin prakt favne alle sin rett til identitet og mangfold innen seksualitet, kjønn og kjærlighet. Og vi rundt har ansvaret for at alle mennesker skal kjenne på like rettigheter, raushet, inkludering og menneskeverd!

Retten til å elske den du vil skal alltid stå fjellstøtt i våre verdier. Og den skal vi verne og trygge i all uoverskuelig fremtid!