På vei til Stortinget!

Elise Bjørnebekk-Waagen har, som nybakt mamma for aller første gang, jobbet intensivt for noe hun virkelige tror på og brenner for. Hun har drevet valgkamp for en ny regjering, en ny statsminister og at hun selv kan komme inn på Stortinget.

Elise har drevet en aktiv valgkamp

Hun har møtt velgere. Hun har diskutert. Hun har deltatt i debatter. Hun har støttet andre som skal i debatter. Hun har delt ut roser. Og informasjonsbrosjyrer. Hun har stilt opp i intervjuer. Og hun har smilt, og smilt og smilt seg igjennom en intensiv valgkamp. Målet har vært soleklart: et ønske om et regjeringsskifte og ikke bare en plass for henne på tinget, men også for flest mulig av Arbeiderpartiets kandidater til Østfold-benken.

Nå er valgkampen over. Valget skal tas for de stemmeberettigede over hele vårt land. Og Elise kan senke skuldrene. Hun har gjort en knalljobb! Så mens vi venter på hva som vil bli resultatet har vi stilt Elise noen spørsmål. For hva gjør Elise så engasjert? Vi tok oss en liten søndagsprat med Elise.

Elise på tinget

Elise på tinget

Hva fikk deg til å engasjere deg i politikken, Elise? Jeg var 16 år og gikk i klasse med en gutt som var veldig engasjert i unge Høyre. Det både provoserte og engasjerte meg. Så jeg gikk faktisk igjennom alle partiene, og det endte med at jeg meldte meg inn i AUF. Det har jeg ikke angret på siden! 😊

Hvilke saker er viktigst for deg, og hva ønsker du med dem? For meg er det viktig at alle barn har like muligheter. Det skal ikke avhenge av størrelsen på lommeboka til foreldrene. Alle barn skal få oppleve å bli sett! Det er viktig både i barnehagen, på skolen og ikke minst på idrettsbanen, i koret eller på speideren. Barna våre er fremtiden, og for meg er de 3000 nye lærerne som Arbeiderpartiet har lovt hvis vi vinner valget bare en start. Vi skal ha en god offentlig skole også i fremtiden, og det krever noe av oss politikere både på Stortinget og rundt om i kommunene.

Hvis du skal nevne en opplevelse som er ditt beste politiske minne, hva er det? Da jeg fikk være med å vedta full eneromsdekning på sykehjemmene i Sarpsborg. Jeg ledet utvalget for Velferd og folkhelse, og for meg var det en viktig sak at de eldre i min kommune skulle få denne muligheten.

Hvis du kunne ha endret en ting i verden, hva ville du ha gjort? Det høres kanskje litt ut som en klisjé, men jeg kunne virkelig ønske at ingen måtte vokse opp i krig.

Sånn helt til sist, fortell oss en ting om deg som vi kanskje ikke vet! Jeg er ekstremt ensidig i kosten. Jeg kunne ha levd på havregrøt og brødskive med kaviar! Heldigvis bor jeg sammen med en som vet å utvide menyen 😉