Vi sover ikke i timen!

Miljøpartiet De Grønne mener i sitt leserbrev den 16. april at Sarpsborg kommune har sovet i timen angående forbud mot heliumballonger. Om det er noen som har sovet i timen - så er det ikke Sarpsborg kommune. Av: Linda Engsmyr

Linda Engsmyr, leder av administrasjonsutvalget er fornøyd med økningen i stillingsprosenter i Sarpsborg kommune.

 Sarpsborg er en miljøbevisst kommune

Om andre har sovet kan ikke jeg svare på. Sarpsborg kommune er en miljøbevisst kommune som tar sitt ansvar. Personlig ser jeg fram imot en 17. mai uten heliumballonger.

Jeg kan informere MDG om at formannskapet 2. november fattet et enstemmig vedtak mot salg av heliumballonger på kommunal grunn. Dette forbudet gjelder ikke bare på 17. mai, men er et forbud som gjelder hele året.

Som kommune kan vi kun forby salg av slike ballonger på kommunal grunn, men vi oppfordrer alle til ikke å bruke heliumballonger på sine eventer og arrangement. Helium er en naturressurs som må brukes på andre områder, og ikke i heliumballonger. Men det er ikke bare bruk av helium som er problemet, plasten disse ballongene er laget av utgjør en kjempestor forurensning i vår natur.

Vi har alle sett bilder på dyr med magene fulle av plast som vi mennesker har kastet fra oss. Her må vi alle ta ansvar. Ikke bruk naturen som din søppelfylling. Vi lever i et samfunn hvor vi kan resirkulere og gjenvinne det meste av vårt avfall. Jeg vil oppfordre alle til å bruke disse mulighetene, gjør det du kan for å bevare miljøet. Gjør dette for de kommende generasjoner.