To venner sitter og tegner sammen i barnehagen. Foto: Øivind Haug

Velkommen til første skoledag!

Av: Therese Thorbjørnsen, utvalgsleder for kultur og oppvekst

Therese Thorbjørnsen

Velkommen til første skoledag!

Første skoledag er en spesiell dag for store og små. Enten du er en helt ny 1.klassing eller om du er en som er klar for å starte på neste trinn. Forventningene er mange og ryggsekkene skal fylles på med kunnskap, vennskap, lek, mestring og læring. Det er nok mange store og små som er spente på den nye hverdagen.

Vi skal nå ønske velkommen til et nytt skoleår, men ikke på samme måte som vi er vant med. Vi starter skoleåret med å følge gult nivå i trafikklysmodellen fra Utdanningsdirektoratet. Hvis smittesituasjonen i samfunnet endrer seg i en eller annen retning, må alle være forberedt på å endre til rødt – eller grønt nivå. Det er hele tiden tett dialog med helsesjef og alle våre virksomhetsledere omkring dette. 2020 har blitt så annerledes enn vi noen gang kunne forutse. Det er fortsatt viktig at vi har fokus på godt smittevern, at vi holder avstand og er flinke med god håndhygiene. Er vi flinke til å stå sammen i denne felles dugnaden, klarer vi å holde skolene åpne. Og det er viktig for barna våre.

I år skal vi ønske velkommen til 620 førsteklassinger i Sarpsborgskolen. Å være på skolen for første gang er stort. En dag du vil huske for resten av livet. En dag som har blitt snakket om hjemme og som er planlagt nøye. Den nye sekken er gjort klar og pennalet ligger på plass. Førsteklassingene skal ut og «erobre verden», lære seg å lese, skrive og regne. De skal knytte vennskapsbånd til klassekamerater og bli kjent med lærerene sine. De skal lære seg å lytte, spørre og undre. Nysgjerrigheten til en førsteklassing og behovet og lysten til kunnskap er utrolig fin. Den nysgjerrigheten skal vi ta vare på.

Kjære lærere og ansatte i Sarpsborgskolen. Uten dere stopper verden. Dere er de som står blant ungene våre hver eneste dag og sørger for at de får en trygg og god skolehverdag. Jeg vet at dere har forberedt dere godt og er klare for å ta imot barna våre til et nytt skoleår.  Måten dere har snudd dere rundt og løst utfordringer på strak arm de siste månedene er imponerende. Takk!

Mitt største ønske for dette skoleåret er at alle våre ca. 6600 elever skal få være på skolen, være med venner og få være i aktivitet, igjennom hele skoleåret. Vi vet at det er utrolig viktig at samfunnet vårt klarer å holde skoler, barnehager og SFO åpne. Derfor håper jeg alle er ekstra forsiktige og overholder de reglene som er satt. Slik at vi ikke må stenge ned igjen. Vask hender, hold avstand og ta vare på hverandre.

Jeg ønsker alle elever, ansatte og foreldre lykke til med første skoledag!